Germanii de la Phoenix, care au cumpărat în 2018 grupul Farmexim din care fac parte distribuitorul de medicamente cu acelaşi nume şi farmaciile Help Net, au recrutat-o pe Mihaela Scărlătescu de la grupul A&D Pharma, pentru poziția de Head of Legal and Compliance Director.
Farmexim, al patrulea distribuitor din piaţă şi Help Net, numărul patru în retailul farma, au intrat în urmă cu doi ani în portofoliul Phoenix, unul dintre cele mai mari grupuri europene din domeniul farma. Tranzacţia din prima jumătate a anului 2018 a fost estimată la peste 100 mil. euro şi a inclus circa 200 de farmacii Help Net.
Mihaela Scărlătescu și-a început studiile în drept la o universitate privată, obținând diploma de licență la Universitatea din București. Parcursul său academic a fost completat cu un Masterat în Dreptul European al Afacerilor, organizat de Universitatea București în colaborare cu Universitatea Pantheon Sorbonne. Cu această ocazie, a avut șansa de a cunoaște spețe complexe și de a interacționa cu oameni de valoare, a căror învățătură o ajută și în prezent.
În 2000 a trecut cu brio de examenul de admitere in Baroul București. Din momentul acceptării în breaslă, Mihaela a profesat ca avocat, dedicându-se cu totul carierei sale.
Inițial, nu a avut un plan de specializare, ajungând întâmplător să lucreze în industria farma. “După primul an de activitate, am realizat că acest domeniu este unul de care nu te poți plictisi, astfel încât am vrut să știu din ce în ce mai multe: am intrat în fabrici de medicamente pentru a le înțelege procesul, am vizitat autoritățile de sănătate pentru a înțelege perspectiva acestora, am avut ore întregi cu echipele operaționale ale clienților, până când am obținut o înțelegere „360 de grade” a întregii activități farmaceutice, de la producție la retail”, a declarat Mihaela Scărlătescu într-un interviu acordat publicației noastre în urmă cu doi ani.
Anterior recrutării sale de către Farmexim&Help Net, ea a ocupat poziția de Head of Legal & Compliance Department în cadrul A&D Pharma, grup de societăți de top din România, cu prezență națională și internațională, în cadrul căruia lucrează peste 4.500 de angajați, unde a coordonat un departament format din 15 juriști, împărțiți într-o divizie de drept comercial și o divizie dedicată litigiilor și suportului, care se ocupa de dosarele de instanță/arbitraj, precum și de proiectele din aria corporate sau de cele din zona de regulatory (relația cu autoritățile).
De altfel, ea se numără printre cei nouăsprezece coordonatori ai departamentelor juridice din companii locale de talie mare au intrat anul trecut pe lista celor mai influenți GC (General Counsels) din Europa Centrală și de Est, întocmită de directorul juridic internațional Legal 500.